Συχνές ερωτήσεις

Πως να μετρήσω το μέγεθος μου;


Τα γούνινα παλτά και σακάκια είναι διαφορετικό είδος ρούχων από τα κανονικά ρούχα. Έχουν σκοπό να ταιριάζουν διαφορετικά, καθώς προορίζονται να ταιριάζουν άνετα, δίνοντας μια μοντέρνα εμφάνιση. Οι κατάλληλες μετρήσεις είναι απαραίτητες για ένα καλό αποτέλεσμα. 

 Όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, η αγορά ρούχων από μια φωτογραφία μπορεί να αποτελέσει μεγάλη πρόκληση για τους πωλητές και τους αγοραστές. Οι εσφαλμένες μετρήσεις μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια χρόνου και χρήματος και για τα δύο μέρη. Ειδικά για τα είδη ένδυσης γούνας, ένα πολυτελές και δαπανηρό είδος ρούχων.
Ωστόσο, δεν πρέπει να φοβάστε. Κάθε γούνα είναι χειροποίητη. Κάθε βήμα της διαδικασίας κατασκευής γίνεται από έμπειρα χέρια. Εξαιτίας αυτού, οι κατασκευαστές γουναρικών είναι σε θέση να προσφέρουν τέλεια εφαρμογή για κάθε σώμα. Ορισμένες απλές μετρήσεις χρειάζονται μόνο.

Αυτές οι μετρήσεις παρουσιάζονται σε αυτόν τον οδηγό.

Πως θα μετρηθείτε

Υπάρχουν δύο επιλογές για να λάβετε σωστά τις μετρήσεις σας.
 • Μετρήστε ένα ύφασμα που έχετε ήδη και σας ταιριάζει κατάλληλα.
 • Πάρτε τις δικές σας μετρήσεις σώματος.

Εάν επιλέξετε την πρώτη επιλογή, μην μετρήσετε ένα ένδυμα γούνας που έχετε ήδη στην κατοχή σας. Προτιμήστε ένα κανονικό παλτό, επειδή οι μετρήσεις που θα λάβετε θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σχέδιο. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι θα μετρήσετε ένα χαλαρό παλτό, γιατί πιθανότατα θα φοράτε ρούχα χειμώνα κάτω από τα ενδύματα γούνας σας. Τέλος, χρησιμοποιήστε μια επίπεδη επιφάνεια και το κουμπί επάνω στο παλτό.

Για κάθε μέτρηση χρησιμοποιήστε μια μεζούρα ραπτικής! Οι απαιτούμενες μετρήσεις είναι οι εξής:

1.Περιφέρεια στήθους

Με τα χέρια χαλαρά στο πλάι, μετρήστε την περιφέρεια στήθους στο ύψος της μασχάλης. Περάστε τη μεζούρα μέσα από τις μασχάλες και υπολογίστε την περιφέρεια στο μέγιστο σημείο του στήθους.

Αυτό θα εξασφαλίσει ότι τα παλτά γούνας που αγοράζετε θα ταιριάζουν σωστά. Ένα γούνινο παλτό θα πρέπει να είναι τοποθετημένο αλλά όχι σφιχτό. Η λήψη αυτής της μέτρησης περισσότερες από μία φορές θα διασφαλίσει ότι το έχετε σωστό, ώστε να μην έχετε ένα παλτό που είναι πολύ μικρό για εσάς.

2. Μανίκια

Το μήκος των μανικιών είναι επίσης σημαντικό. Για να μετρήσετε το μήκος των μανικιών, μετρήστε από το λαιμόκοψη μέχρι τη μανσέτα του μανικιού. Για να καθορίσετε το σωστό μήκος για σας, μετρήστε από τη βάση του λαιμού στον καρπό σας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό μέγεθος.

Το δέρμα πρέπει να είναι στιλπνό, εύκαμπτο και καλοραμμένο.
Αγγίξτε τη βάση της γούνας. Πρέπει να τη νιώθετε πυκνή και μαλακή, κάτω από τις στιλπνές, προστατευτικές τρίχες, οι οποίες πρέπει να είναι απαλές και ποτέ αγκαθωτές.
Οι ραφές πρέπει να είναι ραμμένες σφιχτά. Το στρίφωμα πρέπει να πέφτει ίσια.
Δοκιμάστε οπωσδήποτε το ένδυμα για να δείτε αν το βάρος σάς είναι άνετο. Μπορεί να εκπλαγείτε με το πόσο ελαφριές είναι στην πραγματικότητα κάποιες γούνες.
Μια καλοφτιαγμένη γούνα θα είναι ισορροπημένη και θα πέφτει ομοιόμορφα και άνετα από τους ώμους σας.
Όταν τεντώνετε τα χέρια σας οριζόντια, το δερμάτινο μέρος της γούνας δεν πρέπει να σας πιέζει.
Η αγορά μιας γούνας είναι μια μακροχρόνια επένδυση, έτσι ο κάθε πελάτης ελπίζει η γούνα του να είναι σε καλή κατάσταση για πολλά χρόνια, γυαλιστερή και κομψή όπως την ημέρα της αγοράς της. Όμως, η ποιότητα της γούνας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το είδος του ζώου, οι συνθήκες φύλαξης, η εργοστασιακή εγγύηση, ο τρόπος ραφής κλπ.
Γενικά, υπάρχει ένας αριθμός σεζόν για κάθε τύπο γούνας, για τις οποίες μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η γούνα σας θα κρατήσει, αν την φροντίζετε σωστά.
Γούνα - Σεζόν
Καστόρι – 18
Ζιμπελίνα – 12
Μινκ – 10
Ρακούν – 9
Swakara – 6
Μουτόν – 6
Κόκκινη Αλεπού - 5
Λίγκας – 5
Κουνέλι – 4
Τσιντσιλά – 2

Οι γούνες και τα καπέλα απαιτούν φροντίδα, όχι μόνο όταν τα φοράτε αλλά και κατά τη φύλαξή τους. Οι ακόλουθες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να συντηρήσετε τα γουναρικά σας, έτσι ώστε να μην χάσουν τη φυσική τους λάμψη, την πυκνότητά τους και την ένταση του χρώματός τους για πολύ καιρό.

 • Ο πιο σημαντικός κανόνας στη συντήρηση μιας γούνας – πρέπει να την φοράτε όσο πιο συχνά είναι δυνατόν κατά τη διάρκεια του χειμώνα και να την αφήνετε να «αναπνέει» στον παγωμένο αέρα. Η εξωτερική ατμόσφαιρα βελτιώνει την ποιότητά της, ενώ η ντουλάπα την κάνει να «ασφυκτιά».
 • Όταν επιστρέφετε στο σπίτι, τινάξτε το γούνινο παλτό σας καλά από τις χιονονιφάδες και κρεμάστε το σε μια πλατιά κρεμάστρα σε κάποιον ανοιχτό χώρο.
 • Αν σας πιάσει βροχή, μην πανικοβληθείτε. Απλά τινάξτε τις σταγόνες του νερού και στεγνώστε τη γούνα σας σε ένα δωμάτιο χωρίς θερμαντικά σώματα. Μετά το στέγνωμα, διορθώστε την υφή της τρίχας με μια μεταλλική βούρτσα.
 • Προσέχετε όταν φοράτε τη γούνα σας και καθίσετε. Απλώνετε τη γούνα κάθε φορά πριν καθίσετε για να αποφύγετε το τσαλάκωμα. Επίσης, αποφεύγετε να κρεμάτε την τσάντα σας στον ώμο ή στο μπράτσο, γιατί η γούνα μπορεί να ξεφτίσει εύκολα κάτω από το λουρί της τσάντας.
 • Μην βάζετε το άρωμά σας απευθείας πάνω στην επιφάνεια της γούνας. Η μυρωδιά ξεθυμαίνει πολύ δύσκολα και το αλκοόλ του αρώματος μπορεί να καταστρέψει την τρίχα.
 • Το καλοκαίρι καλό είναι να βάζετε τη γούνα σας σε ειδικό χώρο φύλαξης με ψύξη, όπου διατηρούνται η κατάλληλη θερμοκρασία και υγρασία. Αν δεν έχετε τέτοια δυνατότητα, φυλάξτε τη γούνα σας σε κατάλληλο περιβάλλον στο σπίτι σας – σε σκοτεινό μέρος, καλύψτε την με μια βαμβακερή θήκη κι αφήστε λίγο ελεύθερο χώρο γύρω της. Ποτέ μην βάζετε τη γούνα σε πλαστική θήκη!
 • Χρησιμοποιείτε αντισκωρικό, αποξηραμένες φλούδες πορτοκάλι ή φύλλα καπνού για να προστατέψετε τις γούνες σας από τα έντομα.
 • Μην πηγαίνετε πολύ συχνά το γούνινο παλτό σας για στεγνό καθάρισμα.
 • Μπορείτε να αφαιρέσετε ελαφρούς λεκέδες από το τριχωτό της γούνας σας με ένα βρεγμένο σφουγγάρι. Τρίψτε απαλά την επιφάνεια, χωρίς να τη μουσκέψετε.